Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /home/boris4ho/public_html/wp-content/plugins/revslider/includes/operations.class.php on line 2758

Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /home/boris4ho/public_html/wp-content/plugins/revslider/includes/operations.class.php on line 2762

Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /home/boris4ho/public_html/wp-content/plugins/revslider/includes/output.class.php on line 3706
Детската игра - Доника Боримечкова

Please Wait...

Детската игра

апр. 13 2022

За всеки, Полезно

СПОДЕЛИ:
Facebook

В три последователни статии разглеждам различни подходи към детската игра, така че играта да ни даде информация за емоционалното състояние на играещото дете. Детската игра е основен подход в терапевтичната работа с деца. Тя позволява на детето да преработи травми, да регулира поведението си, да усвои нови знания.

В днешната статия ще обърна внимание на няколко игри, които показват детските емоции.

Емоциометър

Изработете заедно с детето „емоционален термометър“ с диапазон от емоции от 0 (радост) до 10 (тъжен) и го попитайте за различни събития и как го карат да се чувства. Ето една идея как може да се приложи този подход и към по- голяма група деца – емоциометър.

Имало едно време… 

Дайте на детето шанс да разкаже история, започваща с „имало едно време“. Разказването на истории често разкрива много за надеждите и страховете на детето. Такива игри могат да се прилагат и в група, като разказвачи са всички деца.

Театър 

Изберете ситуация, за която детето се тревожи, и играйте ролеви през нея с тях. Това ще им помогне да визуализира ситуациите и да се подготви за преодоляването им. Такива са заниманията ни в ателие ПОДОБИЯ.

В тези занимания можете да включите различни костюми. Дайте на детето костюм и след това го попитайте какво би направило като героя, който изобразява, например.

Помолете детето да нарисува супергерой и да говори за суперсилите, които биха искали да имат. Говорете с тях за личните им силни страни и как те са техните супер сили.

Попитайте детето за кошмар или тревожна мисъл, което са имали, и след това измислете по-щастлив край за това. Това може да помогне на мозъците им да се преквалифицират, за да се чувстват по-контролирани.

Чувствата на костенурките

Разкажете на детето как, когато костенурките са тъжни или уплашени, те се оттеглят в черупките си, затварят очи и поемат три пъти дълбоко вдишване. След това научете детето как да контролира гнева си, като прави същото.

Игровите дейности за деца са чудесни за решаване на проблемите на детето по конструктивен и положителен начин. Играта им позволява да общуват без натиск. Все пак, ако нещо ви притесни и разтревожи в игрите и това, което детето демонстрира в тях, потърсете консултация от специалист!

Отговор

Delivered by