Please Wait...

За българките и българското вино

окт. 14 2019

Новини, Семинари

СПОДЕЛИ:
Facebook

На 12 Октомври, 2019, за първи път в София се случи едно събитие за жени, характер и вино.

„Българките и българското вино – жар и автентичност, характер и вкус“
Това е едно събитие, в което темата е вино и жени! През шест прекрасни вина търсихме и намерихме връзка с българските жени и характерите им в различните фолклорни области.

 

 

 

Идеята за него ми хрумна, когато чух един чужденец да говори за красотата на българките и изумителността на българското вино. „Жената, каза той, е като първата глътка от вашето вино. Не си очаквал, че ще те порази толкова и я търсиш във всяка следваща глътка.“ В това събитие изобретих собствения си начин да разказвам наученото за женските характер и поведение от българския фолклор, да опознавам все повече българките и все повече да се удивявам на нашата българска изключителност.

Вината, които отвориха още повече общуването и споделянето ни бяха български, свързани регоинално с всеки тип жена, за които си говорихме.

 

 

 

 

 

 

 

 

Как всяка една от нас намира своя път към приятелството, любовта, майчинството и как се справяме със съвременните предизвикателства в ежедневието ни, бяха най- общо темите ни.

Темата за жените и как да съхраним женското у себе си, което ни е подарено ще продължим да си обсъждаме на по чаша хубаво българско вино и в други формати.

Няма да изолираме и мъжете и съвсем скоро ще има събития и специално за тях!

Отговор

Delivered by